Brodin.org
 
CF Moto 500L ED Bilder Tips Teknik Äventyr
Hem Argocat ATV KTM Kontakt PRSK

ATV

 

Sedan Honda någon gång lanserade ett fordon som såg ut som en korsning mellan en Traktor med fyrhjulsdrift och en MC så måste ju bara det vara den optimala terrängmaskinen.

En sådan måste jag ha någon gång under livet.

Först så kom ju bara dessa  som arbetsredskap som kunde registreras som antingen terrängskoter eller som traktor och då fick bara göra 30 km/h.

Men nu på senaste tiden så har floran av Fyrhjulingar fått konkurens av många märken av olika skiftande kvaliteter.

Dom stora märkerna har nu blivit tvugna att släppa sina maskiner som vägregistrerade fordon för att kunna vara med på marknaden där Kina och Taiwan hunnit långt.

En vägregistread maskin får framföras på allmän väg av förare med antingen A eller B kort.

Givetvis är det krav på Hjälm och erfodlig skydsutrystning som när man åker MC.

Även om det inte finns någon "lag" på skyddsutrustning så är det många försäkringsbolag som kräver detta.

Fyrhjulingen är fortfarande relativt okänd i Sverige men fördelarna är att du får framföra den i Bussfilen (om det är en statligt finansierad fil eller om Kommunen har gett sitt tillstånd för MC körning i Kollektivkörfältet), parkera på MC parkeringar och att man slipper Trängselskattsavgiften vid passage ut och in i Stockholm.

 

Efter många års drömmande och mycket läsande på diverse forum och broschyrer om olika modeller funderade jag ut va jag skulle ha den till och sedan sorterade jag ut min modell.

Visst ville jag ha en märkesmaskin men att betala nästan 110000:- för en ny märkesmaskin samtidigt som en Kines gjort ett stort intryck på den Svenska marknaden till nästan halva priset, då var det inte så svårt. Jag vågar pröva.

Dessutom väntade jag ut modellen under ett par år och när det Kinesiska märket CF Moto lanserade en ny modell under 2008 av sin beprövade och välsålda 4-hjuling så slog jag till.

 

Köpte mig en CF Moto Allroad 500L ED -08

ED står för Edition och 500L står för long, dvs att den är 20 cm längre än normalmodellen.

Perfekt för att ta med sig en passagerare under en tur på slingrande grusvägar.

 

Upplevelser, tips och uppdateringar kommer att delges här

 

 

Funride.se

ATV Stockholm.com

ATV Center.se